Freitag, 16. Dezember 2011

Binero kontra City network

Det är idag stor konkurrens mellan svenska webbhotell. Alla vill ha dig som kund och lockar med diverse olika paketlösningar och erbjudanden. Att som kund veta vad man ska välja kan ibland kännas väldigt förvirrande. Det första du bör fundera på är vad du har för behov och vad du egentligen vill få ut av webbhotellet. Kanske är du både okunnig och ointresserad av teknik och därför behöver snabb och bra support dygnet runt. Eller så har du ett stort företag och är beroende av att din sajt funkar perfekt, så fall bör du jämföra olika webbhotells upptider.
Två välkända svenska webbhotell är bineroföretag och City network. Webbhotellet Binero har bland annat fått utmärkelsen ”Bäst i test” två år i rad av tidskriften Internetworld. Även den prestigefyllda tidningen ”Råd och Rön” har rekommenderat Binero som ett utmärkt webbhotell. Webbhotellet City network startade år 2002 och har sitt så kallade huvuddatacenter i Karlskrona. Om du vill göra en social insats samtidigt som du väljer webbhotell så kan City network vara ett bra alternativ eftersom de både stödjer Barncancerfonden och var de första i Sverige som använde sig av vindenergi för att köra sitt datacenter. Förutom detta erbjuder också city networkföretag en generös upptids-garanti. City network lovar nämligen att samtliga kunder ska få pengarna tillbaka om de inte håller sitt nätverk uppe med 100 %!
Binero lovar inte lika mycket när det gäller upptid men däremot erbjuder de pengarna tillbaka om du väljer att avsluta ditt kontrakt inom 45 dagar från köp. När det gäller upptid så vill Binero köra med öppna kort och har därför skapat en webbplats som i detalj anger alla eventuella problem och så kallad nertid av server. Binero har också en väldigt användarvänlig utformning med One-click installer som ser till att du enkelt kan ladda ner alla möjliga slags applikationer som till exempel Wordpress och Joomla på bara några sekunder.
Det går alltså att ställa upp en hel del olika fördelar med både Binero och City network men det som slutligen avgör ditt beslut ska givetvis vara ditt specifika behov av en viss tjänst. Är du exempelvis ute efter cloud computing kan det vara värt att välja City network eftersom de har en lång erfarenhet inom det området.

Vad är cPanel?

Att vara ny inom området web hosting kan många gånger vara förvirrande. Det finns en mängd olika aktörer och webbhotell som försöker locka med olika trendiga begrepp och termer. Dock blir det inte särskilt lockande när man inte har en aning om vad termen står för. Och hur vet man om man föredrar det ena framför det andra egentligen? Att förstå grunderna inom web hosting är en bra början. När du sedan känner att du har grepp om grunderna kan du kasta dig in i djungeln av webbhotell och troligtvis göra ett relativt genomtänkt val.
Många webbhotell stoltserar exempelvis med att de har ”cPanel”. Men vad betyder egentligen det? Något förenklat kan man säga att cPanel är en kontrollpanel som du använder dig av för att styra ditt webbhotellkonto. Via cPanel kan du exempelvis lägga till domäner, e-postadresser och även se över statistik. I princip kan man säga att det är härifrån som allting styrs. Du kan även kontrollera andra saker som hur mycket bandbredd och utrymme du använder, hur många besökare din sajt har haft och hantera databaser. Att just cPanel har blivit så populärt kan bero på flera olika faktorer. En viktig orsak är antagligen att det är så otroligt lätthanterligt. Du behöver nästan inga förkunskaper alls för att lätt kunna använda dig av och navigera dig fram via cPanel. Det är även mycket enklare och snabbare att göra en backup om du använder dig av cPanel. Du kan enkelt och tryggt säkerhetskopiera samtliga filer som är anslutna till din webbplats. Om du exempelvis vill byta från ett webbhotell till ett annat så blir också flytten mycket enklare om båda webbhotellen använder sig av cPanel.
Själva grundaren till cPanel anses vara J. Nicholas Koston och från början var cPanel konstruerat endast för så kallad ”Speed hosting” eller ”höghastighets hosting”. Och programmet har inte alltid varit lika populär och lätthanterlig. När cPanel 3 kom ut ansågs det exempelvis vara väldigt trögt och svårt att använda och hade många konstruktionsfel. Idag är dock cPanel oerhört populärt och du kan hitta det på ett flertal svenska billiga webbhotellsåsom: : Webbdo.se och ewn.se.
logo

Hosting Bizz 101

User Status

Du bist nicht angemeldet.

Aktuelle Beiträge

Binero kontra City network
Det är idag stor konkurrens mellan svenska webbhotell....
tuskmaid - 16. Dez, 01:38
Vad är cPanel?
Att vara ny inom området web hosting kan många gånger...
tuskmaid - 16. Dez, 01:35

Links

Suche

 

Status

Online seit 4908 Tagen
Zuletzt aktualisiert: 16. Dez, 01:38

Credits


Technology
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren